Páginas

martes, 16 de octubre de 2012

HABILITATS MOTRIUS


Per habilitat motriu entenem la competència (grau d'èxit de les finalitats proposades) de un subjecte en front d'un objectiu donat, acceptant que, per a la consecució d'aquest objectiu, la generació de respostes motores, el moviment, exercix un paper fonamental.

Dins de les habilitats motrius trobem les habilitats motrius bàsiques que són aquelles accions motrius que apareixen de mode filogenètic en l'evolució humana i troben un suport per al seu desenvolupament en les habilitats perceptives, i evolucionen conjuntament. Per a que les activitats motrius puguen ser bàsiques han  de ser comunes a tots els individus, deuen permetre la supervivència i han de ser fondament de aprenentatges motrius i han d'estar relacionades amb l'equilibri i la coordinació. Com poden ser girs, salts o desplaçaments.

A continuació proposem un joc per a cada habilitat motriu bàsica:

-          GIRS: es podria fer el joc del “pilla pilla” fent que quan t’agafa el que paga, deus donar una tombarella.




                                   
-          SALTS: es podria fer un circuit on es deuen superar obstacles cada volta amb un tipus de salt diferent, per exemple, de costat, amb un únic peu, amb els peus junts, en parelles...



-          DESPLAÇAMENTS: es podria fer un joc on depenent del nombre de xiulits que faja el professor o la professora deuen anar d’una forma de desplaçament o d’una altra, per ejemple, un xiulit a marxa, dos reptant, tres a quatre potes...



-          LLANÇAMENTS/RECEPCIONS: es podria jugar posant-se en un cercle tota la classe i passar-se diferents objectes entre ells. El que es deu aconseguir es que no caiga ningun objecte a terra i que ningun alumne tinga alhora dos objectes, ja que es descalificaria.



Referències:







No hay comentarios:

Publicar un comentario